Geografia Europei: Agricultura

• O pondere redusă a populaţiei ocupate.
• Este intensivă mai ales in vestul şi centrul Europei, în ţările dezvoltate se practică o agricultură de piaţă.

Cultura plantelor

• Cereale: Franţa, Ucraina, Germania;
• Plante industriale: sfecla de zahăr (Germania, Franţa, Polonia), floarea soarelui (Ucraina, Bulgaria, România, Ungaria), cânepa (Polonia, Germania);
• Cartofi: Ucraina, Belarus, Polonia, Germania;
• Legumicultura: Germania, Spania, Bulgaria, Italia;
• Viticultura: Franţa, Italia, Spania, Portugalia;
• Citrice: Italia, Spania, Grecia;
• Măsline: Spania, Grecia, Italia, Franţa.

Creşterea animalelor

• Are un caracter intensiv, industrial.
• în Europa de Est şi Sud se practică forme tradiţionale de creştere a animalelor.
• Creşterea bovinelor: Franţa, Germania, Danemarca, Olanda, Marea Britanie.
• Creşterea porcinelor: Germania, Polonia, Rusia, Spania.
• Creşterea ovinelor: Marea Britanie, Germania.
• Sericultura: în proporţie mai mică în Europa de Sud.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

3 × four =

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.